Book et Bræt – The Cocktail Edition
I forbindelse med genåbning af Danmark var det på sin plads at starte Book et Bræt op igen med et brag af en cocktailsmagning.
Til det havde vi inviteret bartender, Michael Deichmann fra ensmagafmere.dk og enkylling.com, som underholdt gæsterne med 4 cocktails i forskellige genrer.
- Gin cocktail – GIN BASIL SMASH
- Rye(whisky) Cocktail – RYE & GINGER
- Mezcal Cocktail – SMOKIN’ MARGARITHA
- Rom Cocktail – STRAWBERRY MOJITO
Klart et meget eksperimenterende og provokerende udvalg af cocktails, som da også delte vandende, men klart overvejende positive meldinger fra publikum.
Her kommer opskrifterne for alle 4 cocktails:
Til disse cocktails skal du bruge sukkerlage. Det er mega-nemt og billigt at lave selv. Tag 1 del sukker og kog op i 2 dele vand til det opnår konsistens, som en sirup – der er nok til et stykke tid og kan holde sig længe i køleskabet.
Husk også at skylle urter og frugter godt af inden du bruger dem.
GIN BASIL SMASH
Hvad skal jeg bruge?
- Stor håndfuld basilikum
- 4 cl. SyvSindGin 1. Sind
- 3 cl. Citron
- 3 cl. Sukkerlage
- Pynt med basilikum
Hvordan gør jeg?
- Put størstedelen af basilikum i en cocktailshaker – gem et par blade til pynt
- Tilsæt sukkerlage
- Blandingen skal moses godt med en morter for at få smagen ud af basilikummen.
- Så tilsætter du gin, citron og isterninger og ryster det hele godt sammen – 30 sekunder vil gøre godt.
- fyld dit cocktailglas med isterninger
- Og til sidst hælder du via en si ned i dit cocktailglas
- Pynt med et par basilikumblade på toppen
Værsgo og nyd din drink 😊
RYE & GINGER
Hvad skal jeg bruge?
- 4 cl. Stauning Rye
- Top op med Oh Deer Ginger Beer
- Pynt med citronskal
Hvordan gør jeg?
1. Fyld et highball-glas med knuste isterninger
2. Hæld Rye i og fyld op med Ginger Beer til toppen
Værsgo og nyd din drink 😊
SMOKIN’ MARGARITHA
Hvad skal jeg bruge?
- 3 cl. Bozal Mezcal
- 2 cl. Lime
- 2 cl. Cointreau Appelsinlikør
- 1 cl. Sukkerlage
- 1 cl Æggehvide
- Pynt med Angostura Bitter
Hvordan gør jeg?
- Put et par isterninger i din shaker
- Herefter tilsættes alle ingredienser plus et skvæt Angustura Bitter
- Shake i 30 sekunder
- Hæld op i et margaritaglas
- Læg et skvæt Angustura Bitter på toppen og træk en kniv igennem for at danne dit eget mønster.
Værsgo og nyd din drink 😊
JORDBÆR MOJITO
Hvad skal jeg bruge?
- 3 cl. AuRhum Infinity White Rum
- 2 stk. Jordbær
- En god håndfuld mynte
- 3 cl. Lime
- 2 cl. Sukkerlage
- Top op med Danskvand
- Pynt med mynte + jordbær
Hvordan gør jeg?
- Mynteblade knuses mellem fingrene og puttes i dit highball-glas
- Tilsæt 1 jordbær, lime og sukkerlage
- Top op med danskvand og rør let rundt
- Pynt med mynte og jordbær
Værsgo og nyd din drink 😊
Vi bruger dit navn og kommentar til at vise offentligt på vores website. Din e-mail er for at sikre, at forfatteren af dette indlæg har mulighed for at komme i kontakt med dig Vi lover at passe på dine data og holde dem sikret.