Vintage portvinssmagning med O. Quevedo

Oprettet d. under Nyheder

Selveste O. Quevedo kommer til Water of Life til en ekseptionel portvinssmagning

Torsdag d. 17. november inviterer vi til portvinssmagning, hvor O. Quevedo vil lede os igennem 6 lækre portvine med temaet "Vintage og alder".

Læs mere om Quevedos spændende historie herunder - og tilmeld dig nederst på siden.

 

Familien Quevedos rejse som portvinsproducenter

Familien Quevedos vingård ligger i den lille by San João da Pesqueira beliggende i hjertet af den smukke Douro-dal. Vingården og markerne har eksisteret gennem flere generationer. Som de fleste små ejere af parceller i Douro, solgte man i starten druerne til de store afskibere. I Quevedos tilfælde solgte de i årtier deres druer til Taylor Port, hvilket jo tydeligt bevidner kvaliteten af druer fra Quevedo.

Egen produktion

I 1975 var årgangen meget varm, og Taylor ville i første omgang ikke købe druerne. Derfor måtte Oscar Sr., der stadig var advokat på det tidspunkt selv i gang med produktionen. Det blev til 40 fade af port og 40 fade bordvin. Senere på året kom Taylor så faktisk igen og købte den færdige port. Men arbejdet med selv at producere vine tændte en gnist i Oscar Sr., der af samme årsag flyttede familien op til den lille landsby, San Jõao de Pesqueira, i Douro-dalen. I 1983 købte de vingården, Quinta Vale D’Agodinho, som i dag er deres vigtigste mark. Marken er beliggende mellem Quinta da Vargellas og det berømte og sagnomspundne varetegn, Cachão da Valeira.  Fra 1991 begyndte Quevedo så at producere vine under eget navn. Et nyt vineri blev bygget og siden er også kældre blevet udvidet i takt med at antallet af flere erhvervede hektar steg. Således høstes der nu fra mere end 100 hektar.

Den nye generation

Siden Oscar Sr.’s datter, Claudia, blev færdig som ønolog i 1999, har hun overtaget ansvaret for produktionen af Quevedos bord- og portvine. Senere kom Oscar Jr. til familiefirmaet og har siden været ansigtet udadtil mht. marketing, rejser, besøg osv.

Succesen har været overvældende, og i dag eksporterer Quevedo til hele verden!  


Kom med til smagning med Quevedo hos Water of Life

Vi glæder os til at byde Oscar Quevedo velkommen hos Water of Life, og vi glæder os til at byde jer velkommen til en aften udover det sædvanlige.

Køb din billet til aftenen her: Tilmelding til Vintage Portvinssmagning hos Water of Life

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar